Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hetvägg med kanel

Klassiska semlor med het mjölk och kanel - hetvägg!

Hetvägg med kanel
Hetvägg med kanel
Hetvägg med kanel
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 25 gjäst för söta degar
  • 2,5 dlmjölk
  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 2 krmsalt
  • 1 tskkardemummakärnor- stötta
  • 1,25 dlströsocker
  • 1ägg
  • 8 dlvetemjöl- cirka

Till pensling

  • 1ägg
  • 0,25 krmsalt

Till fyllning

  • 100 gmandel- skållad rostad mald
  • 100 gflorsocker
  • inkråm från bullarna
  • 1 dlmjölk- ca

Till garnering

  • 4 dlvispgrädde
  • florsocker

Till servering

  • mjölk- het
  • kanel

Gör så här

  1. Smula jästen i en degbunke och tillsätt mjölken och rör till jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, kardemumma, socker, ägg och mjölet lite i sänder. Arbeta degen kraftigt i köksmaskin tills den släpper bunken, i cirka 10 minuter. Låt jäsa under bakduk, cirka 40 minuter.

  2. Arbeta degen på bakbord i mjölet. Dela degen i 20 bitar och rulla till bullar. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk, i cirka 30 minuter. Värm ugnen till 225 grader.

  3. Pensla bullarna två gånger med uppvispat ägg med lite salt. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt kallna på bakgaller under bakduk.

  4. Skär av ett litet lock på varje bulle och gröp ur lite av inkråmet med en gaffel. Blanda det med riven skållad rostad mandel, florsocker och mjölk. Fyll bullarna med blandningen.

  5. Vispa grädden och klicka eller spritsa den på bullarna. Lägg på locken och sikta över florsocker. Servera i en djup tallrik med het mjölk och strö över kanel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök