Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Heta scampi i vitlök och chili

Inled middagen med ett glas rosa bubbel och chili- och vitlöksheta schampi. 

Heta scampi i vitlök och chiliHeta scampi i vitlök och chiliHeta scampi i vitlök och chili
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 125 gscampi- frysta, kokta, skalade ASC-märkta
  • 2vitlöksklyftor
  • 2peperoncini- färska eller 1 röd spansk peppar
  • 0,5 dlolivolja
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 dlbladpersilja- strimlad

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen. Skala och skiva vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin.

  2. Fräs vitlök och chili i oljan ca 3 min. Tillsätt räkorna och stek dem hastigt på hög värme under omrörning tills de fått fin färg. Krydda med flingsalt. Blanda i persiljan.

  3. Servera räkorna genast med bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Kökstipset! Scampi säljs också under namnet vannameiräkor.