Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Heta räkor

Heta räkor är en snabblagad rätt med få ingredienser men mycket smak!

Heta räkor
Heta räkor
Heta räkor
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 kgräkor- med skal, gärna färska
  • 5vitlöksklyftor
  • 1 bitingefära- färsk (35 g)
  • 2chili- röda, t ex spansk peppar
  • 1 dlolivolja
  • 0,5 flaskavitt vin- torrt
  • 1 krukakoriander

Tillbehör

  • 1lime
  • ostbaguetter- se recept

Gör så här

  1. Skala och skiva vitlöken tunt. Skala och finhacka ingefäran. Kärna ur och strimla chilin.

  2. Fräs vitlök, ingefära och chili  i olja i en traktörpanna ca 2 min. Tillsätt vinet och låt det koka in tills hälften återstår.

  3. Hacka koriandern. Vänd ner räkor och koriander i pannan. Låt räkorna bli varma.

  4. Servera räkorna tillsammans med lime och bröd.

Vad tyckte du om receptet?