Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Heta räkor med glasnudlar, mango och jordnötter

Thai-inspirerande räknudlar med mango, lime, heta räkor och jordnötter. Glasnudelrätten är perfekt när du vill lyxa till det snabbt - rätten är klar på bara 20 minuter.

Heta räkor med glasnudlar, mango och jordnötter
Heta räkor med glasnudlar, mango och jordnötter
Heta räkor med glasnudlar, mango och jordnötter
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 gkungsräkor- frysta, skalade, Krav- eller MSC-märkta
  • 100 gglasnudlar
  • 4salladslökar
  • 125 gpak choi
  • 1 mskfond- asiatisk fond eller skaldjursfond
  • 100 gmango- fryst, tärnad
  • 1 mskrapsolja- + 3 msk
  • 0,5 dljordnötter- rostade, salta
  • 0,5 krukakoriander

Tillbehör

  • limeklyftor

Gör så här

  1. Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av på hushållspapper.

  2. Tillaga glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Klipp dem i mindre bitar.

  3. Ansa och skär salladslöken i 3 cm långa bitar. Ansa och skär pak soi i stora bitar.

  4. Fräs lök, kål och mango i 1 msk olja i en stekpanna ca 2 min. Blanda i nudlarna.

  5. Stek räkorna i 3 msk olja i en riktigt het stekpanna under omrörning ca 2 min. Häll över fonden och vänd runt.

  6. Blanda ner räkor och nötter i nudlarna. Strö över koriander och servera med limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?