Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Heta räkor i ugn

Läcker tapasrätt som är "härligt kladdig" att äta. Servera med ett gott bröd.

Heta räkor i ugn
Heta räkor i ugn
Heta räkor i ugn
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 kgräkor med skal
  • 1gul lök
  • 4vitlöksklyftor
  • 1fänkålsstånd
  • olivolja
  • 0,5 gsaffran
  • 1,5 tskpaprikapulver
  • 2 dlvitt vin
  • 1 burkkrossade tomater- 400 g
  • 2 mskhummerfond
  • 0,5 tsksambal oelek
  • 1chili- urkärnad, hackad
  • 1 dlpersilja- hackad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Lägg räkorna i en smord ugnsfast form.

  2. Hacka lök, vitlök och fänkål. Fräs sakta i olivolja. Blanda i kryddorna mot slutet.

  3. Tillsätt vin, tomater, fond, sambal oelek och chili. Koka utan lock cirka 15 minuter. Blanda i persilja och smaka av med salt.

  4. Sätt ugnen på 225 grader. Häll såsen över räkorna och vänd försiktigt runt. Stek i mitten av ugnen 10-15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök