Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Heta räkor i mangosalsa


Trött på skagenröra? Testa då denna räk-inspirerade förrätt!

Heta räkor i mangosalsa

Heta räkor i mangosalsa

Heta räkor i mangosalsa

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 150 gräkor- cirka skalade
  • 0,5mango
  • 1,5 mskchilisås
  • 1 mskpepparrot- färskriven
  • 0,5citron- rivet skal
  • 1 mskdill- hackad
  • 1 mskgräslök- hackad
  • 2 krmtabasco
  • flingsalt

Gör så här

  1. Låt räkorna rinna av, om du använder räkor i lag. Dela räkorna tvärsöver till två bitar. Skala mangon och skär köttet i små tärningar.

  2. Blanda chilisås, pepparrot, citronskal, örter och tabasco. Smaka av med salt. Vänd ner ­räkor och mango.

  3. Lägg upp i små glas. Strö över gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök