Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 24g
Protein: 33g
Kolhydrater: 38g
Heta köttfärsspett med grillade tomater kan varieras med lammfärs i stället för nötfärs. Lägg grillspett av trä i vatten ca 10 minuter före grillning så att det inte börjar brinna.
Tänd grillen. Sätt ugnen på 250°. Blanda köttfärsen med 1 msk sambal oelek, ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma den kring 8 grillspett. Pensla med 1 msk olja. Halvera tomaterna. Strö över 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Skrubba potatisen och skär den i bitar. Blanda med 1 msk olja och 1 tsk salt. Tillaga på en plåt med bakplåtspapper mitt i ugnen ca 15 min.
Blanda yoghurten med 1 msk sambal oelek och 1 krm salt.
Grilla spetten direkt runt om ca 10 min. Grilla tomaterna indirekt ca 8 min. Servera spetten med potatis, tomater och sås. Toppa med rikligt med koriander.