Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Heta köttfärsjärpar med wokade rotfruktsstrimlor

Har du ont om tid går det förstås bra att byta ut rotfrukterna mot motsvarande mängd wokgrönsaker.

Heta köttfärsjärpar med wokade rotfruktsstrimlor
Heta köttfärsjärpar med wokade rotfruktsstrimlor
Heta köttfärsjärpar med wokade rotfruktsstrimlor
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 2formbröd- skivor
  • 2 dlvatten
  • 500 gköttfärs
  • 1ägg
  • 2 mskkoriander- hackad
  • 1 msksambal oelek
  • 1 tsksalt
  • 2 msksmör

Rotfruktsstrimlor

  • 300 grättika- bit
  • 200 gmorötter
  • 200 gpalsternackor
  • 1paprika- röd
  • 1purjolök
  • 2 mskrapsolja
  • 0,5 dlrussin
  • 2 msklime
  • 1 mskråsocker
  • 1 tsksalt

Tillbehör

  • 1 pktris
  • 1 nypajapansk soja

Gör så här

  1. Lägg brödskivorna i vattnet ca 5 minuter. Krama ur allt överflödigt vatten och smula sönder det uppblötta brödet. Blanda brödet med köttfärs, ägg, koriander, sambal oelek och salt.

  2. Forma färsen till små, avlånga järpar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Stek järparna runt om i smör i en stekpanna ca 8 minuter.

  3. Skala rättikan, morötter och palsternackor och skär i tunna strimlor. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor. Woka rotfrukter och grönsaker i olja i en wok eller stor stekpanna ca 5 minuter under omrörning. Rör i russin, limesaft, socker och salt.

  4. Servera järparna med de wokade rotfruktsstrimlorna, jasminris och sojasås.

Vad tyckte du om receptet?