Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Heta hallongrottor

Klassiska goda hallongrottor är en riktig favorit till kafferepet.

Heta hallongrottor
Heta hallongrottor
Heta hallongrottor

Hallonsylt

  • 200 ghallon- frysta
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlrödvin
  • 1 tsksvartpeppar- grovmalen
  • 1 mskcerto pektin

Kakdeg

  • 3,5 dlvetemjöl
  • 1 dlpotatismjöl
  • 1 dlsocker
  • 1 tskbakpulver
  • 2 mskvaniljsocker
  • 200 gsmör

Gör så här

  1. Blanda hallon, strösocker, rödvin och svartpeppar i en kastrull och låt koka upp. Koka under omrörning i cirka 10–12 minuter. Blanda sedan ner pektinet enligt föreskrift och koka kraftigt i en minut under omrörning. Låt svalna.

  2. Blanda snabbt ihop samtliga ingredienser till degen, för hand eller i matberedare. Låt degen ligga i kylskåp i minst 30 minuter.

  3. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ut småkaksformar på bakplåtar. Dela degen i 30–35 bitar och rulla till små kulor.

  4. Lägg kulorna i formarna och gör med hjälp av ett finger en fördjupning i varje kaka. Fyll fördjupningen med en klick hallonsylt, enklast om man spritsar i sylten.

  5. Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?