Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Heta fiskburritos med guacamole

På bara 20 minuter är denna matiga, heta fiskburrito färdiglagad!

Heta fiskburritos med guacamoleHeta fiskburritos med guacamoleHeta fiskburritos med guacamole
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 600 ggösfilé- färsk
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskolivolja
  • 1 mskspiskummin- hel
  • 1 krukakrispbladssallad- eller ekbladssallad
  • 4tortillabröd
  • 0,75 tsksalt

Guacamole

  • 2avokador- ätmogna
  • 2lime- saft av 1, + 1 till servering
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Skär gösen i 4 portionsbitar eller 8 mindre.

  2. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda olja och spiskummin.

  3. Skölj salladsbladen. Klyfta den andra limen.

  4. Grilla brödet i en grillpanna på ena sidan. Stek fisken i hälften av spiskumminoljan i en stekpanna 2-3 min på varje sida. Salta.

  5. Servera den varma fisken på burriton med guacamolen (se recept nedan).

  6. Ringla över resten av spiskumminoljan. Pressa över lime.

    Foto: Joel Wåreus

    _Heta-fiskburritos-med-guacamole

Vad tyckte du om receptet?

VIDEO: Så gör du äkta guacamole

https://delivery.youplay.se/load.html?zone_id=703&player=sp&part_id=182674&addons=000&time=0&disable_sharing=false