Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Heta chiliräkor

Fräs vitlök och stark chili i het olja och vänd snabbt ner räkorna. Fånga upp den kryddheta oljan med brödet.

Heta chiliräkor
Heta chiliräkor
Heta chiliräkor
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 750 gräkor med skal
  • 4vitlöksklyftor
  • 1röd chili- stark, ex piri-piri
  • 1 dlrapsolja- och olivolja

Till garnering

  • timjan- färsk
  • chilipeppar (anchostyle)

Till servering

  • surdegsbaguette- i skivor

Gör så här

  1. Skala räkorna. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Dela, kärna ur och hacka chilipepparn fint.

  2. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme. Fräs vitlök och chili tills det får färg. Tillsätt räkorna och vänd runt i den heta oljan en kort stund, så att de blir varma. Servera med skivad baguette. Garnera med timjan och chilipeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

Recept från Mitt kök