Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Heta cajunräkor

Smaksätt räkorna med cajunkrydda, vitlök och några droppar tabasco. Servera med en het och krämig chilimajonnäs.

Heta cajunräkor
Heta cajunräkor
Heta cajunräkor
Foto: Joel Wåreus

Heta cajunräkor

  • 2schalottenlökar
  • 3tomater
  • 2vitlöksklyftor
  • 1röd chili
  • 2salladslökar
  • smör- eller olja till stekning
  • 500 gräkor- skalade
  • 3 tskcajunkrydda
  • tabasco- några droppar
  • salt
  • 8 dlråris- nykokt, varmt

Att toppa med

  • 1vitlöksklyfta- finhackad
  • 8räkor med skal
  • smör- eller olja till stekning

Chilimajonnäs

  • 2 dlmajonnäs
  • 2 mskchipotle chili pasta
  • 1 tskketchup

Gör så här

  1. Heta cajunräkor: Skala och hacka schalottenlöken fint. Skär tomaterna i tärningar. Hacka vitlöken och strimla chilin fint. Strimla salladslöken.

  2. Fräs schalottenlöken i smör eller olja i en gryta. Lägg i tomaterna, vitlöken, chilin och salladslöken. Fräs allt i ett par minuter.

  3. Lägg i räkorna och krydda med cajunkrydda, tabasco och salt. Blanda med riset.

  4. Chilimajonnäs: Rör ihop alla ingredienserna.

  5. Servering: Fräs vitlöken och räkorna med skal i smör eller olja. Garnera grytan med räkorna och servera med chilimajonnäs.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök