Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Het vegochorizogryta med paprika och chipotle

Het vegochorizogryta med paprika och chipotle får en härligt rökig smak av det rökta paprikapulvret och fin hetta av chili.

Het vegochorizogryta med paprika och chipotle
Het vegochorizogryta med paprika och chipotle
Het vegochorizogryta med paprika och chipotle
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 300 gvegochorizokorv
  • 1gul lök
  • 12vitlöksklyftor
  • 2 mskrapsolja
  • 1 mskpaprikapulver- rökt
  • 12 krmchiliflakes
  • 2paprikor- röda
  • 2 msktomatpuré
  • 2 tskchipotle chili pasta
  • 2 burkarkörsbärstomater- (à 400 g)
  • 2 msksoja- japansk
  • 12 mskhonung- flytande
  • 0,51 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 krukapersilja

Brödströssel

  • 23 skivorbröd- ljust, gärna surdeg
  • 1 msksmör
  • 0,5vitlöksklyfta

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja på medel-värme några minuter i en stor gryta 2–3 min. Skär korven i cm-tjocka skivor och lägg dem i gryta. Tillsätt paprikapulver och chiliflakes. Stek 3–4 min tills korven fått färg.

  2. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Blanda ner paprika, tomatpuré och chipotlepasta i grytan och stek ytterligare ca 2 min.

  3. Häll i tomaterna och låt sjuda på svag värme utan lock 15–20 min tills grytan har en simmig konsistens. Smaka av med soja och honung och krydda med salt och peppar.

  4. Brödströssel: Smula brödet och stek det gyllene i smöret. Skala och riv över vitlöken.

  5. Hacka persiljan och strö över grytan. Servera grytan med brödströssel och bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Anna Wendt