Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på tom yum-soppa med lax och koriander. Syrligt, hett och med mycket smak! Frysta kaffirlimeblad säljs i dag i de flesta matbutiker. Bra att ha hemma i frysen, då de håller länge.
Skala och finhacka vitlöken. Skala och skiva ingefäran tunt. Banka på citrongräsen och skär dem i grova bitar.
Fräs vitlök, ingefära och citrongräs i olja i en gryta ca ó min. Rör i currypastan och låt fräsa med ca 30 sekunder. Tillsätt vatten, buljongtärningar, limeblad, fisksås, limesaft och socker. Koka upp och låt soppan koka ca 5 min.
Skär laxen i bitar. Halvera svamp och tomater. Strimla sockerärterna. Lägg fisk och svamp i soppan och sjud ca 3 min. Blanda i tomater och sockerärter.
Garnera soppan med koriander och servera med ris, som läggs
i soppan.