Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Het skaldjurscocktail med sötpotatisrakor

Välj gärna en skaldjursblandning med hela små bläckfiskar i, det ser fint ut.

Het skaldjurscocktail med sötpotatisrakorHet skaldjurscocktail med sötpotatisrakorHet skaldjurscocktail med sötpotatisrakor
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 500 gräkor- stora frysta med skal
  • 150 gpilgrimsmusslor- stora, frysta
  • 200 gseafood cocktail- fryst
  • 3vitlöksklyftor
  • 2spansk peppar (chili)- röda (2-3 st)
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 25 gsmör
  • 1 dlbladpersilja- hackad

Rårakor

  • 300 gsötpotatis
  • 300 gpotatis
  • 2schalottenlökar
  • 2,5 mskpotatismjöl
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 nypasmör- till stekning

Tillbehör

  • 1grönsallad

Gör så här

  1. Tina alla skaldjur genom att lägga ner förpackningarna i kallt vatten.

  2. Rårakor: Sätt ugnen på 150°. Skala och riv sötpotatis och potatis grovt. Skala och skiva schalottenlöken fint. Blanda potatis, lök, potatismjöl, salt och peppar. Stek 4 stora eller 8 små rårakor men bara en åt gången. Låt smöret fräsa lätt, lägg i potatisrivet och klappa till så att rårakan håller ihop. Vänd efter 3–5 minuter, genom att låta rårakan glida ner på en tallrik och sedan vända ner i pannan igen. Håll rårakorna varma på en plåt i ugnen.

  3. Skala räkorna, dela pilgrimsmusslorna i mindre bitar och låt skaldjurblandningen rinna av. Skala och finhacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin fint. Smält smöret i en het panna. Lägg ner vitlök och chili och sedan alla skaldjur. Vänd runt och fräs under stark värme. Det är klart efter 2–3 min när räkorna är fasta i köttet. Rör ner persilja och servera genast med rårakorna och en grönsallad.

Vad tyckte du om receptet?