Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Välj gärna en skaldjursblandning med hela små bläckfiskar i, det ser fint ut.
Tina alla skaldjur genom att lägga ner förpackningarna i kallt vatten.
Rårakor: Sätt ugnen på 150°. Skala och riv sötpotatis och potatis grovt. Skala och skiva schalottenlöken fint. Blanda potatis, lök, potatismjöl, salt och peppar. Stek 4 stora eller 8 små rårakor men bara en åt gången. Låt smöret fräsa lätt, lägg i potatisrivet och klappa till så att rårakan håller ihop. Vänd efter 3–5 minuter, genom att låta rårakan glida ner på en tallrik och sedan vända ner i pannan igen. Håll rårakorna varma på en plåt i ugnen.
Skala räkorna, dela pilgrimsmusslorna i mindre bitar och låt skaldjurblandningen rinna av. Skala och finhacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin fint. Smält smöret i en het panna. Lägg ner vitlök och chili och sedan alla skaldjur. Vänd runt och fräs under stark värme. Det är klart efter 2–3 min när räkorna är fasta i köttet. Rör ner persilja och servera genast med rårakorna och en grönsallad.