Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Het sås med chili & piri piri

Den här heta såsen passar bra till mörkt kött och kyckling.

Het sås med chili & piri piriHet sås med chili & piri piriHet sås med chili & piri piri
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 3vitlöksklyftor- krossade
  • 1röd chili
  • 2 mskolivolja
  • 2 mskfarinsocker
  • 0,5 dlsoja- mörk
  • 0,5 dlketchup
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- malen
  • 1 dlchilisås av ketchuptyp
  • 2 mskchipotle chili pasta
  • 0,5 tskpiri piri-sås- eller 2–3 torkade, hela, smulade piri piri
  • 1 tskpaprikapulver- rökt, finmalet

Gör så här

  1. Skala och hacka löken, finhacka vitlöken och kärna ur chilin och finhacka den.

  2. Fräs lök, vitlök och chili i olivolja i en stekpanna. Tillsätt farinsocker, soja, ketchup, vitlök och smaksätt med salt och peppar. Låt koka upp och sedan sjuda ett par minuter.

  3. Mixa med en mixerstav. Tillsätt chilisåsen, chipotlepastan, piri pirin och det rökta paprikapulvret.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök