Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Het rotfruktsgryta med bönor och fetaostkräm

Het rotfruktsgryta med bönor och fetaostkräm
Het rotfruktsgryta med bönor och fetaostkräm
Het rotfruktsgryta med bönor och fetaostkräm
FOTOGRAF THOMAS CARLEN

Ingredienser

  • 1kålrot
  • 2gulbetor
  • 2morötter
  • 3jordärtskockor
  • 2palsternackor
  • 1persiljerot
  • 5 dläppeljuice
  • 2 mskkycklingfond
  • 12 tsksambal oelek
  • 0,5purjolök
  • 1 förpbönor- kokta röda

Kräm

  • 100 gfetaost
  • 1,5 dlturkisk yoghurt
  • 2 tskhonung- flytande
  • salt- peppar

Garnera med

  • rosmarin

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukterna i tärningar. Koka upp äppel-juice i en gryta och smaksätt med kycklingfond och sambal oelek.

  2. Lägg ner rötterna och låt de koka upp och sedan sjuda under lock, 10-15 minuter. Känn efter med en sticka att de är mjuka. Skölj av bönorna i en sil. Skölj och skiva purjolöken. Lägg bönor och purjolök i grytan. Låt grytan bli het. Smaka av grytan med eventuellt salt och peppar.

  3. Blanda smulad fetaost med turkisk yoghurt och honung i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera en klick till grytan. Garnera med rosmarin.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök