Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Het räkdipp med färskost, dill och srirachasås

Het räkdipp blir allra bäst med hemskalade räkor, men färdigskalade i lag fungerar också. Dippen kan stå klar 30 minuter men helst inte längre. Srirachasås ger både chili- och vitlöksmak.

Het räkdipp med färskost, dill och srirachasås
Het räkdipp med färskost, dill och srirachasås
Het räkdipp med färskost, dill och srirachasås
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 175 gräkor- skalade eller 500 g räkor med skal
  • 0,5 dlfärskost- naturell
  • 1 dlyoghurt- turkisk
  • 1 tsksrirachasås
  • 1 bitgurka- (ca 5 cm)
  • 2 kvistardill
  • 1 msktångkaviar- eller annan röd kaviar

Tillbehör

  • knäckebröd- crostini eller kex

Gör så här

  1. Tina och skala räkorna, låt dem rinna av om de är skalade.

  2. Blanda färskosten med yoghurt och srirachasås. Hacka räkor, gurka och dill. Vänd ner tillsammans med kaviar i färskostblandningen. Servera med sriracha ringlad på toppen.

Vad tyckte du om receptet?