Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på het hummerpasta. En riktig lyxpasta. Pastan är krämig med en hetta från chili som passar utmärkt till hummersmaken. Hummern tas tillvara till max, och fonden kokad på skalen ger rätten mycket hummersmak. Inga andra tillsatser av fonder eller buljonger behövs.
Media laddas
Bryt av stjärten av humrarna och plocka ut köttet. Dela stjärtarna och dra bort tarmen som löper längs med. Skär köttet i bitar. Ta ut eventuell rom. Plocka ut innanmätet där gälarna sitter i huvudskölden.
Knäck klorna och dra ut köttet. Låt klorna vara så hela som möjligt. Dra bort broskskivan i varje klo. Spara skalen till fonden.
Skala och skiva schalottenlöken. Skala och krossa vitlöken. Bryn hummerskalen i smör. Tillsätt schalottenlök, vitlök och tomatpuré. Häll på konjak, vin och vatten. Sjud under lock i ca 12 min. Sila fonden.
Blanda hummerfonden med grädde och krydda med timjan och chiliflakes. Koka samman såsen i 3-4 min. Ta kastrullen från värmen och rör ner parmesanost.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär gräslöken. Blanda pastan med sås och hummerkött och lägg upp på varma tallrikar. Toppa varje portion med en hummerklo. Strö över gräslök. Servera med parmesan och rucola.