Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Het och lyxig chokladsås

Chili ger spännande hetta i denna chokladsås på Valrhona Grand Cru Guanaja.

Het och lyxig chokladsåsHet och lyxig chokladsåsHet och lyxig chokladsås

Ingredienser

  • 0,5spansk peppar (chili)- röd
  • 2 dlmjölk
  • 150 gmörk choklad- mörk Valrhona Grand Cru Guanaja
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1,5 mskhonung
  • 30 gsmör
  • 0,5 tskflingsalt

Gör så här

  1. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Koka upp mjölk och pepparfrukt och ställ åt sidan. Låt dra ca 10 min. Sila bortpepparfrukten.

  2. Finhacka chokladen. Koka upp mjölken med grädde och honung. Häll blandningen över chokladen och mixa slätt medmixerstav. Vispa i smöret och smaka av med salt. Servera såsen ljummen.

Vad tyckte du om receptet?

Chokladsåsen ingår också i detta recept: Soufflés à la vanille