Servera en hel indisk buffé, se alla recept nedan



Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Het lammgryta är en mustig och het lammgryta med klassiskt indiska smaker. Laga gärna till den dagen före festen så blommar smakerna ut ännu mer.
Putsa och skär köttet i 2 x 2 cm stora bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin.
Stek lök och vitlök i 1 msk olja i en stekgryta. Stek köttet i omgångar i 1 msk olja i en stekpanna och lägg över i grytan. Tillsätt chili, kardemummakapslar, kanelstång, salt, gurkmeja, tomater, vatten, garam masala och ingefära. Låt koka under lock ca 45 min.
10 min. Den rostade kryddmixen som ger det indiska köket sin speciella karaktär betyder "het krydda" och finns i olika blandningar. Till ca 0,75 dl:
Rosta peppar, kardemumma och kanelstång i en torr, het stekpanna tills det börjar poppa i pannan.
Mortla kryddorna fint eller mal dem i en kryddkvarn.
Tillsätt spiskummin.