Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Het kryddighet värmer gott! Här är en härlig gulasch som gjord för kalla höstkvällar.
Skär köttet i stora bitar. Lägg ner köttet i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en grovmixad färs. Dela, kärna ur och skiva paprikorna. Skala och skiva lök och vitlök.
Bryn färsen i olja och stek den smulig i en gryta. Tillsätt paprika, lök och vitlök och fräs under omrörning, cirka 5 minuter.
Tillsätt öl, passerade tomater, oxfond, stött kummin och kardemumma, paprikapulver och sambal oelek. Rör om och låt grytan sjuda, cirka 20 minuter. Smaka av med salt, peppar och ketchup.
Skala och riv potatisen fint och rör ner i grytan. Låt grytan sjuda 5 minuter. Servera med baguette eller surdegsbröd, paprika- tärningar och skivad chili.
Recept från Mitt kök