Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Het gulasch på nötfärs

Het kryddighet värmer gott! Här är en härlig gulasch som gjord för kalla höstkvällar.

Het gulasch på nötfärs
Het gulasch på nötfärs
Het gulasch på nötfärs
THOMAS CARLEN

Ingredienser

  • 600 gnötbog- benfri eller grovmalen nötfärs
  • 2paprikor- röd och grön
  • 2gula lökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 msksmör
  • 33 clöl
  • 1 förptomater- passerade, 375 g
  • 2 mskoxfond- koncentrerad
  • 1 tskkummin
  • 1 krmkardemumma- stött
  • 1 mskpaprikapulver
  • 1 tsksambal oelek
  • salt- svartpeppar
  • ketchup- kan uteslutas
  • 1potatis

Servera med

  • baguette
  • tärningarpaprika
  • chili

Gör så här

  1. Skär köttet i stora bitar. Lägg ner köttet i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en grovmixad färs. Dela, kärna ur och skiva paprikorna. Skala och skiva lök och vitlök.

  2. Bryn färsen i olja och stek den smulig i en gryta. Tillsätt paprika, lök och vitlök och fräs under omrörning, cirka 5 minuter.

  3. Tillsätt öl, passerade tomater, oxfond, stött kummin och kardemumma, paprikapulver och sambal oelek. Rör om och låt grytan sjuda, cirka 20 minuter. Smaka av med salt, peppar och ketchup.

  4. Skala och riv potatisen fint och rör ner i grytan. Låt grytan sjuda 5 minuter. Servera med baguette eller surdegsbröd, paprika- tärningar och skivad chili.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök