Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Het chorizogryta med potatis

Allt-i-ett gryta med korv och potatis. Den här chorizogrytan blir extra smakrik tack vare hettan från röd spansk peppar. Lättlagat och gott recept.

Het chorizogryta med potatisHet chorizogryta med potatisHet chorizogryta med potatis
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 2gula lökar
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5röd chili
  • 1 mskolivolja
  • 46chorizo
  • 400 gdelikatesspotatisar
  • 3morötter
  • 1 förpkrossade tomater- 500 g
  • 1 dlvatten
  • salt- peppar

Till severing

  • crème fraiche
  • sallad
  • persilja

Gör så här

  1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Dela korvarna i grova bitar. Skölj och dela potatisarna. Skala och skär morötterna i skivor.

  2. Fräs lök, vitlök, korv, potatis och morötter i en gryta med olja, cirka 3 minuter.

  3. Tillsätt krossade tomater och vatten. Låt grytan sjuda tills potatis och morötter är mjuka, cirka 15 minuter.

  4. Smaka av med salt och peppar. Servera med crème fraiche och sallad. Garnera med persilja

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök