Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rub med chipotle

Het chipotle-rub är en het, blöt rub som passar fint till kött.

Rub med chipotleRub med chipotleRub med chipotle
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 25 gchipotle (torkad chilifrukt)
  • 1 dlrödvinsvinäger
  • 1gul lök
  • 1 msksmör
  • 3 mskagavesirap- eller honung
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 msktomatpuré
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Riv eller dela chilin i grova bitar, ta bort eventuella stjälkar. Sjud den under lock med vinägern tills vinägern kokat in. Passa noga, det går ganska fort.

  2. Skala, finhacka och fräs löken mjuk i smör. Lägg chili och lök i en mixerkanna. Tillsätt sirap, skalad vitlök, tomatpuré och salt. Mixa slätt med mixerstav.

  3. Förvara rubben i en burk i kyl om den inte används direkt.

Vad tyckte du om receptet?