Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Het chiligryta

Recept på het chiligryta. Servera grytan till åtta personer eller spara halva grytan till flera suveräna middagar.

Het chiligryta
Het chiligryta
Het chiligryta
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 700 gnötfärs- eller lammfärs
  • 500 grotfrukter- t ex rotselleri och morot
  • 2lökar- gula
  • 2vitlöksklyftor
  • 2chili- gröna, t ex spansk peppar
  • 2 tskoregano
  • 2 tskspiskummin- hel
  • 1 tskchili- anchostyle
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 msksmör
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 burkartomater- finkrossade, (à 400 g)
  • 3 dlöl- mörkt, t ex porter
  • 3 msktomatpuré
  • 2 mskkakao
  • 2 mskoxfond- konc
  • 2 mskhonung
  • 2 burkarbönor- vita, (à 400 g)

Gör så här

  1. Skala rotfrukterna och skär i riktigt små bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka chilin.

  2. Fräs rotfrukter, lök, vitlök och chili med oregano, spiskummin och chilipeppar i olja i en gryta ca 2 min.

  3. Stek färsen i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Blanda ner färsen i grytan.

  4. Tillsätt tomater, öl, tomatpuré, kakao, fond och honung. Låt sjuda på svag värme under lock ca 40 min. Rör om då och då.

  5. Skölj bönorna i kallt vatten och vänd ner dem i grytan.

  6. Servera hälften av grytan med önskade tillbehör.

Vad tyckte du om receptet?

Om du får rester över kan du göra något av dessa två recept på resterna. Supergott!

Chilipaj med zucchinisallad

Chililasagne med svartkål