Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Het chili med nötkött & svarta bönor


En smakrik gryta med god chili-hetta. Servera med en mild guaca-mole och gräddfil.

Het chili med nötkött & svarta bönor

Het chili med nötkött & svarta bönor

Het chili med nötkött & svarta bönor

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 1,5 kghögrev
  • 3 msksmör- eller margarin
  • 2 mskvetemjöl
  • 2gula lökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 2morötter
  • 12röd chili
  • 1 flaskaöl- 33 cl
  • 1 burkcocktailtomater
  • 2lagerblad
  • 1 mskoregano
  • 2 mskkalvfond
  • 2paprikor- grön och röd
  • 1 förpbönor- kokta, svarta
  • 1 tskhonung
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Servera med

  • bröd- gräddfil, guacamole

Gör så här

  1. Putsa köttet från senor och hinnor och skär i bitar. Bryn i omgångar i smör i stekpanna. Strö över mjölet och låt fräsa med sista omgången kött.

  2. Lägg över i en gryta. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i smör. Lägg ner i grytan. Skala morötterna och dela i 2 centimeter stora bitar.

  3. Dela, kärna ur och hacka chilin. Lägg ner i grytan tillsammans med öl, tomater, lagerblad, oregano och fond.

  4. Låt småkoka under lock i 2 timmar. Rör om då och då. Grytan är klar när köttet börjar trilla sönder. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.

  5. Lägg ner i grytan tillsammans med sköljda bönor och koka i 10 minuter. Smaka av med honung, vinäger, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök