Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En smakrik gryta med god chili-hetta. Servera med en mild guaca-mole och gräddfil.
Putsa köttet från senor och hinnor och skär i bitar. Bryn i omgångar i smör i stekpanna. Strö över mjölet och låt fräsa med sista omgången kött.
Lägg över i en gryta. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i smör. Lägg ner i grytan. Skala morötterna och dela i 2 centimeter stora bitar.
Dela, kärna ur och hacka chilin. Lägg ner i grytan tillsammans med öl, tomater, lagerblad, oregano och fond.
Låt småkoka under lock i 2 timmar. Rör om då och då. Grytan är klar när köttet börjar trilla sönder. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
Lägg ner i grytan tillsammans med sköljda bönor och koka i 10 minuter. Smaka av med honung, vinäger, salt och peppar.
Recept från Mitt kök