Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Herrgårdsbröd


En kaka som bakades hemma när jag var barn och som fortfarande är lika god.

Herrgårdsbröd

Herrgårdsbröd

Herrgårdsbröd

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 130 gsmör
  • 1,5 dlsocker
  • 3ägg
  • 2,3 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 2äggvitor
  • 3 msksocker
  • 0,5 dlrussin
  • 25 gmandelspån

Gör så här

  1. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smör och mjöl blandat med bakpulver.

  2. Bred ut smeten i liten långpanna, 25 x 30 centimeter, med bakpapper. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret under vispning.

  3. 3 Bred äggvispet över smeten och strö över russin och mandel. Grädda i 175 grader, 20 minuter. Skär i rutor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök