Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hemrostad glutenfri müsli

Hemrostad glutenfri müsli
Hemrostad glutenfri müsli
Hemrostad glutenfri müsli
EVA HILDEN SMITH

Ingredienser

  • 2 dlbovete- helt
  • 2 dlpumpafrön
  • 2 dlsolrosfrön
  • 2 dllinfrön
  • 2 dlpistaschnötter
  • 2 dlkokosflingor
  • 4 mskvatten- hett
  • 4 msksolrosolja
  • 3 mskhonung
  • 0,51 tskflingsalt
  • 2 dlströdadlar
  • 2 dlmullbär
  • 2 dlgröna russin

Servera med

  • yoghurt- och nyplockade bär, till exempel hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda frön, ­kokosflingor och nötter i en långpanna.

  2. Blanda hett vatten, honung, olja och salt. Ringla vätskan över blandningen och fördela, så att allt blir fuktigt, med händerna.

  3. Rosta müslin i ugn i 15-20 minuter eller tills det börjar dofta och har fått lite färg. Rör runt ett par gånger under rostningen. Blanda i strödadlar, mullbär och russin. Förvara i en burk med lock.

  4. Servera med yoghurt och färska bär

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök