Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hemmagjord chokladsås som stelnar (bara 3 ingredienser)

En typ av chokladsås som blivit väldigt populär senaste tiden är, hard topping, alltså den chokladsås som stelnar så fort du häller den över glassen. Den är dessutom väldigt enkelt att göra och innehåller bara tre ingredienser: Mörk choklad, kokosolja och vatten (dvs helt utan grädde och utan socker!). 

Hemmagjord chokladsås som stelnar (bara 3 ingredienser)Hemmagjord chokladsås som stelnar (bara 3 ingredienser)Hemmagjord chokladsås som stelnar (bara 3 ingredienser)
Foto: Linda Nestor

Ingredienser

  • 100 gmörk choklad- (70%)
  • 1 dlkokosolja
  • 1 mskvatten

Gör så här

  1. Hacka mörk choklad. 

    Hacka choklad

  2. Smält kokosoljan i en kastrull. 

    chokladsås med kokosolja

  3. Lägg i chokladen och låt smälta. 

    Choklad

  4. Häll i en matsked vatten och rör runt.

    stel chokladsås recept

  5. Häll över glassen. Chokladsåsen har stelnat inom två minuter. Mums...

    Glass

Vad tyckte du om receptet?

VIDEO: Chokladsås som stelnar på glassen

https://www.facebook.com/alltommat/videos/1754808897907797/