Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hemmagjord ajvar

Det är verkligen enkelt och gott med hemmagjord ajvar. Passar bra till kött, kyckling och som tilltugg på crostini eller kex tillsammans med oliver.

Hemmagjord ajvarHemmagjord ajvarHemmagjord ajvar
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1aubergine
  • 2röda paprikor- eller 4 färdigrostade, finns att köpa på burk
  • 2 mskolivolja
  • 0,5rödlök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 tskrödvinsvinäger
  • 0,5 tskhonung- flytande
  • salt
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Dela auberginen på längden. Lägg den med snittytan neråt på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Dela och kärna ur paprikan, lägg bitarna på samma plåt och pensla med olja. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.

  4. Ta ut plåten ur ugnen, gröp ur auberginen med en sked och skala paprikan.

  5. Mixa auberginen och paprikan grovt. Hacka löken och vitlöken fint.

  6. Blanda samman alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök