Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hemlagad senap

Den här sötstarka senapen kan du smaksätta med honung, citroneller apelsinskal. Gör gärna flera olika sorter.

Hemlagad senap
Hemlagad senap
Hemlagad senap
Prova äppelmos i senapen! Passar perfekt till julskinkan. Foto: Per Ranung

Senap

  • 1,5 dlsenapspulver- Colmans
  • 2 mskvetemjöl
  • 1,25 dlvatten- + 0,75 dl
  • 1 dlströsocker
  • 1 krmsalt
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 2 mskrapsolja

Smaksättning

  • 2 mskhonung
  • 0,5citron- rivet skal
  • 0,5apelsin- rivet skal

Gör så här

  1. Blanda senapspulver och vetemjöl i en bunke. Koka upp vattnet och tillsätt det under kraftig vispning. Låt stå och dra ca 20 min tills blandningen har svalnat.

  2. Rör ner socker, salt, vinäger och olja. Vispa kraftigt för hand eller med elvisp. Smaksättningen kan varieras med honung, citron- eller apelsinskal.

  3. Förvara senapen i en glasburk med lock. Låt den stå och mogna ett dygn i kylskåp innan den serveras.

Vad tyckte du om receptet?