Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på hemlagad rillette med charkbricka, ost, cornichons och tunnbrödssticks. Gör gärna rilletten några dagar i förväg. Den är godast när den fått stå till sig lite i kylen.
Skär sidfläsk och bogfläsk i tärningar. Skala och skär lök, morot och vitlök i mindre bitar.
Lägg köttet i en gryta tillsammans med lök, morot. vitlök, vin, timjan, lagerblad, pepparkorn, muskot och kryddnejlika. Fyll på med vatten så att det precis täcker köttet. Låt sjuda under lock på låg värme ca 3 timmar. Rör om då och då.
Ta upp köttet och strimla det med två gafflar. Blanda köttet med lite av buljongen och rör om tills rilletten är krämig. Krydda med salt och peppar.
Lägg över rilletten i väl rengjord burk och låt den kallna.
Servera rilletten med charkuterier, ost, cornichons och bröd.
Sätt ugnen på 200°. Vispa upp äggvitan lätt. Pensla tunnbröden med äggvitan. Strö över örter och flingsalt. Skär bröden i 1 1/2 cm breda remsor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 6 min, tills bröden är gyllene. Låt kallna. Förvara luftigt.
Äggvitan i tunnbrödsstängerna ger knaprighet och gör att örtkryddorna fäster bättre.