Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hemlagad müsli

Recept på hemlagad müsli. Citron- och honungsrostade nötter med fikon- och bärsallad är nyttiga och lyxiga tillbehör till müslin. Förenkla till vardags genom att blanda rostad müsli med nötter, kokosflingor, russin och torkad frukt.

Hemlagad müsliHemlagad müsliHemlagad müsli
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 8 dlhavregryn- eller grynblandning
  • 1,5 dläppeljuice- koncentrerad
  • 2 mskrapsolja

Till servering

  • yoghurt- naturell

Tillbehör

  • sallad med fikon, bär och honungssås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.

  2. Blanda grynen i en skål med äppeljuice och olja. Bred ut grynen på en bakpappersklädd plåt. Rosta mitt i ugnen ca 30 min, rör om 3–5 gånger under tiden. Låt kallna.

  3. Förvara i lufttät burk med lock. Servera till yoghurt och tillbehör.

Vad tyckte du om receptet?