Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hemlagad färskost

Recept på hemlagad färskost. Filen behöver gott om tid att rinna av till krämig ost. Förbered gärna dagen före så att smakerna hinner mogna.

Hemlagad färskostHemlagad färskostHemlagad färskost

Ingredienser

  • 1 lfilmjölk
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 mskpersilja- finhackad
  • 1 mskrosmarin- finhackad
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Ställ filmjölkspaketet i en stor kastrull och fyll på med vatten så att det täcker ca 2/3 av paketet. Koka upp och sjud sakta ca 45 min.

  2. Öppna paketet och häll filmjölken i ett kaffefilter eller i en silduk. Låt rinna av i kylen ca 4 timmar.

  3. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, crème fraiche och örter med den avrunna färskosten. Krydda med salt. 

Vad tyckte du om receptet?