Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hemlagad druvsaft

En procedur som tar tid – rekommenderas inte när du har många gäster. 1 kilo druvor ger ca 4 dl saft. Smaken och förtjusningen av de egenhändigt pressade druvorna kompenserar dock det stundtals ansträngda tålamodet. Till vinsaften smakar ett ostpäron bra.

Hemlagad druvsaft
Hemlagad druvsaft
Hemlagad druvsaft

Ingredienser

  • 1 kgröda vindruvor- färska
  • 1potatispress

Gör så här

  1. Plocka och skölj druvorna noga.

  2. Lägg 5–6 druvor i taget i en potatispress och pressa. Skrapa av sidorna på pressen med en liten träslev och ta med köttet i saften.

  3. Rensa ur skal och kärnor från pressen efter varje gång. Kärnorna får inte pressas, då kan smaken bli besk. Pressa försiktigt, för att slippa rensa varje druva.

Vad tyckte du om receptet?