Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lyxigt med hemmagjord ravioli smaksatt med örter och ost
Pasta: Lägg mjölet i en hög på bakbordet. Tvätta citronen i varmt vatten. Torka och riv skalet av halva citronen. Gör en grop i mjölet och lägg i salt, citronskal, olja, vatten och ett ägg i taget. Hacka ihop med en degskrapa, allt eftersom äggen tillsätts. Knåda samman till en smidig deg. Vira in degen i plastfolie och låt degen vila 1 timme i kylen.
Fyllning: Stek kycklingfilén i skivor i en stekpanna med olivolja i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Låt svalna. Hacka kycklingköttet och blanda med basilika, parmesanost och ricotta.
Skär pastadegen i skivor och kavla ut för hand eller i en pastamaskin till tunna längder. Klicka eller spritsa fyllningen glest på pastaplattan. Pensla med vatten runtom fyllningen.
Lägg en andra pastalängd ovanpå. Tryck till runtom fyllningen och sporra ut kvadrater eller ta ut runda ravioli med mått. Koka dem i omgångar i lättsaltat vatten i cirka 3 minuter.
Basilikaoljan: Mixa bladen med olivolja och smaksätt med salt och peppar.
Servera pastan med basilikaolja, riven parmesanost och citronzest. Garnera med basilika.
Recept från Mitt kök