Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hemlagad äppelglögg

Recept på hemlagad äppelglögg. Smakrik glögg gjord på äppelmust. Konjak ger extra värme till smaken.

Hemlagad äppelglöggHemlagad äppelglöggHemlagad äppelglögg
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 5 dläppelmust
  • 1 bitingefära- (ca 2 cm)
  • 2kryddnejlikor
  • 1kanelstång
  • 1 krmkardemummakärnor
  • 1citronskiva
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 5 clkonjak

Gör så här

  1. Häll äppelmusten i en kastrull. Skala och skiva ingefäran. Lägg ingefära, kryddnejlikor, kanel, kardemumma och citron i musten och koka upp.

  2. Ta kastrullen från plattan och tillsätt vin och konjak. Låt glöggen dra 15–20 min.

  3. Sila bort kryddorna och värm glöggen till 85° före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Passar bra till glöggen

Salta tilltugg

Enkla västerbottensost- och valnötsbröd 

Smördegstarte med glögglaserad lök och chèvre

Salmalax med citronett, frasig grönkål och ingefärs- och sojamajonnäs

Söta tilltugg

Päron- och ingefärs­paj med citron- och kardemummasocker

Saffranstryffel med torkade tranbär och kokos

Äppelbulle med vit choklad, kardemumma och pekannötter

Dryck

Kaffe