Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hemkokt gräddkola - klassiskt recept

Recept på härligt seg och vacker gräddkola till julbordet. Toppa kolan med finstötta polkagrisar eller till exempel flingsalt.

Receptet ger cirka 500 g godis.

Hemkokt gräddkola - klassiskt recept
Hemkokt gräddkola - klassiskt recept
Hemkokt gräddkola - klassiskt recept
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 3 dlvispgrädde
  • 3 dlströsocker
  • 1 dlljus sirap
  • 1 mskkakao
  • 1 msksmör

Garnering

  • 1 mskpolkagrisar- finstötta

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en vid gryta. Koka upp under omrörning och låt koka till till 120–125°, mät med en hushållstermometer, beräkna ca 15 min. Rör om då och då.

  3. Ta grytan från värmen. Blanda i smör. Häll kolasmeten en form, 15 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper.

  4. Strö finstötta polkagrisar over kolasmeten och låt svalna. Skär eller klipp i bitar innan kolan har stelnat. Linda in kolorna i smörgåspapper. Förvara svalt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt Kök

Fler goda recept på julgodis hittar du här: