Recept från Mitt Kök
Fler goda recept på julgodis hittar du här:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på härligt seg och vacker gräddkola till julbordet. Toppa kolan med finstötta polkagrisar eller till exempel flingsalt.
Receptet ger cirka 500 g godis.
Media laddas
Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en vid gryta. Koka upp under omrörning och låt koka till till 120–125°, mät med en hushållstermometer, beräkna ca 15 min. Rör om då och då.
Ta grytan från värmen. Blanda i smör. Häll kolasmeten en form, 15 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper.
Strö finstötta polkagrisar over kolasmeten och låt svalna. Skär eller klipp i bitar innan kolan har stelnat. Linda in kolorna i smörgåspapper. Förvara svalt.
Recept från Mitt Kök
Fler goda recept på julgodis hittar du här: