Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hemkokt jordgubbssylt - recept

Spara sommar på burk - gör en underbart god jordgubbssylt! Att koka egen sylt är betydligt mycket godare än att köpa färdig i affären. Koka gärna flera burkar och frys in i plastburkar. Här är vårt bästa recept på jordgubbssylt med syrlig citron och söt vaniljsstång! Underbart gott tillsammans med pannkakor, på mackan eller på våfflorna. Mums!

Hemkokt jordgubbssylt - receptHemkokt jordgubbssylt - receptHemkokt jordgubbssylt - recept
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 2 ljordgubbar
  • 1vaniljstång
  • 2citroner- färskpressad saft
  • 8 dlströsocker

Gör så här

  1. Snoppa jordgubbarna och dela dem.

  2. Dela vaniljstången.

  3. Blanda jordgubbar, vaniljstång, citron och socker i en kastrull. Låt stå framme i rumstemperatur ett par timmar (gärna över natten) tills sockret smält och jordgubbarna har börjat safta sig.

  4. Koka sylten i cirka 30 minuter eller tills den nått 105 grader. Häll över på en väl rengjord burk och skruva på locket. Förvara sylten svalt.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Vårt godaste recept på jordgubbsmarmelad! 

Recept från Mitt kök