Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smaksatt kakao är toppen att ha hemma. Rör ner den i varm mjölk eller pudra den över vaniljglass när sötsuget sätter in.
Finhacka vaniljstången. Mal den med 1/2 dl av sockret och resten av kryddorna i en kaffekvarn eller med en mixerstav*. Alternativt kan du mortla för hand.
Blanda kryddblandningen med kakao och resten av sockret. Häll upp på burk med tättslutande lock.
Till en kopp: värm 2 dl mjölk och blanda ner 1 dryg msk av det smaksatta kakaopulvret. Värm ytterligare 1/2 dl mjölk i en kastrull och vispa kraftigt med visp eller mixerstav till ett skum. Lägg skummet på toppen av den varma chokladdrycken. * Har du en mixerstav med lite större knivar kan du använda den.