Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snickers med nötter och dadlar

Hemgjorda snickers med nötter och dadlar är magiska goda. Medjool-dadlar anses som de bästa och godaste, och de är inte lika söta som andra sorter.

Snickers med nötter och dadlar
Snickers med nötter och dadlar
Snickers med nötter och dadlar
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 dlhasselnötter
  • 3 mskjordnötssmör
  • 3 mskagavesirap
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 1 krmsalt

Karamell

  • 10medjool-dadlar- urkärnade
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 1 krmsalt
  • 2 mskvatten
  • 1 dljordnötter- salta

Topping

  • 150 gchoklad- mörk
  • 0,5 dljordnötter- salta, grovt hackade
  • flingsalt

Gör så här

  1. Mixa hasselnötterna till bottnen till ett fint mjöl. Tillsätt övriga ingredienser och tryck ut smeten i botten av en form, ca 10  x  20 cm, klädd med bakplåtspapper. Ställ formen i frysen ca 10 min.

  2. Karamell: Mixa dadlar, vaniljpulver och salt till en smet. Tillsätt vattnet, lite i taget, till en krämig kolakonsistens. Rör ner jordnötterna och bred smeten i ett jämnt lager över hasselnötsbottnen. Täck formen med plastfolie och ställ i frysen ca 3 timmar.

  3. Topping: Smält chokladen i mikro. Lyft upp kakan ur formen, skär den i bitar. Doppa bitarna i choklad och strö över jordnötter och flingsalt. Ställ kallt tills cho-kladen stelnat.

Vad tyckte du om receptet?