Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Imponerande med hemgjorda marshmallows! Och gott förstås.
Russin: Packa russinen tätt i en burk och häll på rommen. Låt stå i rumstemperatur ca 1 dygn.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka vatten och socker tills det blir 127 grader. Ta upp gelatinbladen och tillsätt dem. Vicka lite på kastrullen så att de smälter.
Häll sockerlagen över äggvitan. Börja vispa med elvisp eller i hushållsmaskin på full effekt. Smeten kommer först bli tunn men går sedan ihop och blir tjock och fluffig.
Låt russinen rinna av och blanda ner 2/3 av dem i smeten (spara resten till garnering) när den svalnat. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa långa remsor på plåtar med smörgåspapper. Låt stå i kylen ca 12 timmar.
Skär eller klipp längderna i bitar. Blanda majsstärkelse och florsocker. Rulla bitarna i sockerblandningen och skaka av det överflödiga. Garnera med russin.
Tips: Se till att allt är förberett och arbeta snabbt för att få glansiga och fina marshmallows. Om smeten börjar stelna blir den bubblig.