Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hemgjorda klubbor- recept

Roliga att göra, goda att äta och fina att ge bort. Men ta det försiktigt med den heta karamellsmeten! Smaksätt klubborna med valfri smak och färg. Vi har valt smak av jordgubb.

Hemgjorda klubbor- receptHemgjorda klubbor- receptHemgjorda klubbor- recept
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 3 dlströsocker
  • 1 dlvit sirap- eller glykossirap
  • 1 dlvatten
  • 1 krmlivsmedelsarom
  • hushållsfärg
  • klubbpinnar

Gör så här

  1. Mät upp strösocker, vit sirap eller glykossirap och vatten i en kastrull. Låt det koka upp på hög värme och rör då och då tills sockret har smält. Koka sedan utan att röra tills smeten nått 145 grader.

  2. Dra av kastrullen från plattan och rör ner livsmedelsaromen. Fördela den heta karamellen i flera kastruller eller skålar om du vill ha olika färger och rör ner färgen.

  3. Lägg bakplåtspapper på plåtar och förbered klubbpinnarna. Skeda upp karamellen på plåtarna i den form du vill ha klubborna och sätt fast en klubbpinne direkt i varje klubba. Strö ev lite strössel på varje och fyll om du vill på med lite extra karamell på pinnen. Låt klubborna kallna och stelna.

  4. Förvara klubborna i rumstem­peratur, helst mellan bakplåts­papper. Slå in dem i cellofan och knyt ett fint band runt, om du ska ge bort dem.

Vad tyckte du om receptet?