Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hemgjorda energibars är fullproppade med energi och godsaker och perfekta att packa ner i ryggsäcken på utflykten.
Sätt ugnen på 150°. Hacka frukt och nötter.
Blanda smör, socker och sirap i en kastrull och låt det smälta samman på medelhög värme. Ta kastrullen från värmen och rör i frukt, nötter, havregryn och salt.
Tryck ut smeten på en plåt med bakplåtspapper till en rektangel, ca 20 x 30 cm. Tryck till ordentligt med handen eller baksidan av en träslev.
Grädda mitt i ugnen 40–45 min. Låt kakan svalna något innan den skärs i rutor med vass kniv. Låt bitarna kallna i formen i kylen innan de lossas. Doppa eventuellt bitarna i smält choklad.