Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hemgjord yoghurt

Recept på hemgjord yoghurt. Mjölkpulver finns att köpa i de flesta mataffärer, oftast vid bakningshyllan. Får du inte tag på det kan det uteslutas, men då blir yoghurten något lösare.

Hemgjord yoghurt
Hemgjord yoghurt
Hemgjord yoghurt
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4 dlstandardmjölk
  • 2 mskmjölkpulver
  • 2 msknaturell yoghurt- gärna rumstempererad

Tillbehör

  • jordgubbar
  • kokoschips

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 60°. Värm mjölken till 95°.

  2. Ta kastrullen från plattan och vispa ner mjölkpulvret. Låt svalna till ca 45°. Vispa ner yoghurten.

  3. Häll mjölken i burkar eller små glas och täck med lock eller plastfolie. Ställ burkarna i en kastrull och fyll på med ca 2 cm 45° varmt vatten. Sätt locket på kastrullen och ställ den i ugnen. Stäng av ugnen och låt kastrullen stå i eftervärmen 6–8 timmar.

  4. Ta ut yoghurten och låt den kallna i kylen. Servera med jordgubbar och kokoschips. 

Vad tyckte du om receptet?