Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på hemgjord yoghurt. Mjölkpulver finns att köpa i de flesta mataffärer, oftast vid bakningshyllan. Får du inte tag på det kan det uteslutas, men då blir yoghurten något lösare.
Sätt ugnen på 60°. Värm mjölken till 95°.
Ta kastrullen från plattan och vispa ner mjölkpulvret. Låt svalna till ca 45°. Vispa ner yoghurten.
Häll mjölken i burkar eller små glas och täck med lock eller plastfolie. Ställ burkarna i en kastrull och fyll på med ca 2 cm 45° varmt vatten. Sätt locket på kastrullen och ställ den i ugnen. Stäng av ugnen och låt kastrullen stå i eftervärmen 6–8 timmar.
Ta ut yoghurten och låt den kallna i kylen. Servera med jordgubbar och kokoschips.