Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på hemgjord müsli med nötter, torkad frukt, havregryn och vit choklad. Choklad och nötter gör det här till en riktig lyxmüsli. Perfekt för helgen!
Sätt ugnen på 200°. Blanda havregryn, solrosfrön, pumpakärnor, kokosflingor och nötter i en stor skål. Rör i socker och kanel.
Vispa ihop vatten, olja och honung. Häll vätskan i omgångar över grynblandningen och rör om. Använd händerna och krama blandningen så att vätskan fördelas jämnt.
Bred ut blandningen i en långpanna med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen 20–25 min. Rör om några gånger under tiden så att det blir jämnt rostat och inte bränns. Låt müslin kallna.
Hacka chokladen och blanda ner den och den torkade frukten i müslin. Förvara i en tätslutande burk.