Fler recept ur boken ”Julbak deluxe” hittar du här:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassisk kexchoklad i all ära, men har ni provat att göra egen? Enkelt att göra är det och hela familjen kan vara med i köket. Jag har smaksattmed lite pepparkakskrydda för att maxa min julkänsla.
Recept ur Frida Skattbergs bok ”Julbak deluxe”, Bonnier Fakta.
Börja med att dela smörgåsrånen i tre jämnstora delar. Lägg 15 bitar på ett bakplåtspapper.
Smält ihop nougat och 150 g mjölkchoklad över ett vattenbad på låg värme. Tillsätt sedan pepparkakskryddan och rör ihop.
Bred ut en rågad tesked nougatchoklad på varje smörgåsrån och lägg sedan en bit smörgåsrån ovanpå. Upprepa en gång till och ställ in i kylen för att stelna i 20 minuter. Smält ihop mjölkchoklad och mörk choklad med kokosolja till garneringen under tiden.
Ta ut kexchokladen och doppa dem i den smälta chokladen. Lägg tillbaka på bakplåtspapperet och ställ sedan in i kylen i ytterligare 30 minuter för att stelna.
Fler recept ur boken ”Julbak deluxe” hittar du här: