Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hemgjord ketchup

Egen ketchup är helt enkelt så mycket godare än köpt!

Hemgjord ketchupHemgjord ketchupHemgjord ketchup
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 5kvisttomater- mogna
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 mskworcestershiresås
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 0,5 dlrödvinsvinäger
  • 0,5 dltomatpuré
  • 0,5 dlråsocker- eller farinsocker

Gör så här

  1. Skär ett kryss i toppen på varje tomat och skålla tomaterna i kokande vatten ett par minuter. Lyft upp tomaterna och dra av skalet, skär tomaterna i bitar.

  2. Skala löken och vitlöken och skär i bitar. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka i cirka 20 minuter.

  3. Mixa ketchupen slät med en mixerstav. Om du vill ha den helt slät kan du passera den genom en sil, pressa igenom med baksidan av en sked.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök