Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Att göra egen glass är inte så svårt och det blir fantastiskt gott. Servera glassen i strutar och toppa gärna med chokladsås.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljstången.
Koka upp mjölk, grädde med vaniljstång och frön i en rostfri kastrull.
Vispa äggulor och socker luftigt.
Häll den varma gräddblandningen över äggulorna, häll tillbaka allt i kastrullen och rör om.
Sjud blandningen till 85 grader eller tills den börjar tjockna under kraftig visning. Den får inte koka.
Ta av från värmen. Häll upp massan i en bunke och kyl ner.
Låt glassmassan stå i kylen över natten för bästa resultat.
Sila av och kör i glassmaskin. Ställ in glassen i frysen i 12 timmar före servering.
Recept från Mitt kök