Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hemgjord gräddig vaniljglass

Att göra egen glass är inte så svårt och det blir fantastiskt gott. Servera glassen i strutar och toppa gärna med chokladsås.

Hemgjord gräddig vaniljglass
Hemgjord gräddig vaniljglass
Hemgjord gräddig vaniljglass
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1vaniljstång
  • 4 dlmjölk
  • 3 dlvispgrädde
  • 6äggulor
  • 2 dlströsocker

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljstången.

  2. Koka upp mjölk, grädde med vaniljstång och frön i en rostfri kastrull.

  3. Vispa äggulor och socker luftigt.

  4. Häll den varma gräddblandningen över äggulorna, häll tillbaka allt i kastrullen och rör om.

  5. Sjud blandningen till 85 grader eller tills den börjar tjockna under kraftig visning. Den får inte koka.

  6. Ta av från värmen. Häll upp massan i en bunke och kyl ner.

  7. Låt glassmassan stå i kylen över natten för bästa resultat.

  8. Sila av och kör i glassmaskin. Ställ in glassen i frysen i 12 timmar före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök