Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smält smöret och blanda med vatten.
Vispa i äggen, tillsätt honung och salt. Låt blandningen bli 37 grader.
Smula jästen i en bunke. Rör ut med lite av degvätskan. Tillsätt resterande vätska och mjölet lite i taget.
Knåda till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Smöra och strö vallmofrön i 2 avlånga brödformar. Dela degen i två, knåda och lägg i formarna. Låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla bröden varsamt med uppvispat ägg och strö på vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen i 35-40 minuter.
Stjälp upp ur formarna och låt svalna på galler under en handduk.
Recept från Mitt kök