Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hembakat rostisbröd med vallmofrön

Hembakat rostisbröd med vallmofrön
Hembakat rostisbröd med vallmofrön
Hembakat rostisbröd med vallmofrön
EVA HILDEN SMITH

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 6 dlvatten
  • 2ägg
  • 1,5 mskhonung
  • 1 mskflingsalt
  • 50 gjäst
  • 2 lmjöl- cirka
  • 4 mskvallmofrön
  • 1ägg- uppvispat till pensling

Gör så här

  1. Smält smöret och blanda med vatten.

  2. Vispa i äggen, tillsätt honung och salt. Låt blandningen bli 37 grader.

  3. Smula jästen i en bunke. Rör ut med lite av degvätskan. Tillsätt resterande vätska och mjölet lite i taget.

  4. Knåda till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

  5. Smöra och strö vallmofrön i 2 avlånga brödformar. Dela degen i två, knåda och lägg i formarna. Låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

  6. Pensla bröden varsamt med uppvispat ägg och strö på vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen i 35-40 minuter.

  7. Stjälp upp ur formarna och låt svalna på galler under en handduk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök